Blaturi de bucatarii granit
In: Uncategorized0

Blaturi de bucatarii granit

Blaturi de bucatarii granit. Este cel mai dificil spatiu din casa, din punct de vedere al finisajelor, pentru ca are nevoie in egala masura de rezistenta si protectie.

Pe de o parte, blatul de bucatarii granit de lucru este expus petelor, zgarierilor de la cutite, robotilor de bucatarie, vaselor fierbinti etc.

Pe de alta parte, pardoseala este expusa alunecarilor.

Cu cat familia este mai mare, cu atat trebuie sa securizati mai eficient spatiul, fara a face rabat de la aspect. Aveti nevoie de cele mai bune materiale, iar piatra naturala este singura care satisface toate cerintele.

Nici un alt material pentru blaturi de bucatarii, fie ca e vorba de mobilier sau placari, nu ne transmite senzatia de calitate si durabilitate ca piatra naturala.

Pentru blaturi de bucatarii se poate folosi piatra naturala, recomandabil marmura si granit, precum si materiale neobisnuite cum ar fi onix sau travertin.

Blaturi de bucatarii granit

Granitul (italiana granito, „granulat“) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari (facand deci parte dintre plutonite), continand in principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa ca mica.

Este roca cea mai raspandita din scoarta, fiind prezenta in zonele tectonice sau sedimentare.

Granitul este folosit la pavarea trotuarelor, cai ferate, fantani datorita duritatii si a rezistentei la erodare, intemperii.

Stiati ca…

Granitul este al doilea material ca duritate dupa diamant?

Sarcofagul din Marea Piramida din Giza este construit din granit?

Granitul este folosit in fabricarea pietrelor de curling?

Curatarea granitului

Pentru intretinerea de zi cu zi, maturarea si curatarea de praf sunt suficiente.

Pentru o curatare riguroasa inmuiati o carpa intr-o solutie din detergent de vase si apa calda. Dupa spalarea suprafetelor clatiti bine si uscati cu o carpa din microfibre.

Fiind o piatra poroasa, acumuleaza usor pete. Pentru indepartarea lor nu se recomanda frecarea lor (ajuta la raspandirea lor), ci stergerea directa si imediata.

Pentru a sterge petele care s-au infiltrat in material, faceti o pasta vascoasa din peroxid de hidrogen si praf de creta si aplicati pe pata. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa pana pasta    devine uscata. Folositi o carpa pentru a sterge pasta si clatiti bine cu apa.

Daca nu s-a indepartat pata reluati pasii mentionati anterior.

Evitati varsarea de lichide ce contin acid citric (sucul de portocale) deoarece dauneaza suprafetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *