blaturi de bucatarii marmura
In: Uncategorized0

Blaturi de bucatarii marmura

Blaturi de bucatarii marmura. Este cel mai dificil spatiu din casa, din punct de vedere al finisajelor, pentru ca are nevoie in egala masura de rezistenta si protectie.

Pe de o parte, blatul de bucatarii marmura de lucru este expus petelor, zgarierilor de la cutite, robotilor de bucatarie, vaselor fierbinti etc.

Pe de alta parte, pardoseala este expusa alunecarilor.

Cu cat familia este mai mare, cu atat trebuie sa securizati mai eficient spatiul, fara a face rabat de la aspect. Aveti nevoie de cele mai bune materiale, iar piatra naturala este singura care satisface toate cerintele.

Nici un alt material pentru blaturi de bucatarii, fie ca e vorba de mobilier sau placari, nu ne transmite senzatia de calitate si durabilitate ca piatra naturala.

Pentru blaturi de bucatarii se poate folosi piatra naturala, recomandabil marmura si granit, precum si materiale neobisnuite cum ar fi onix sau travertin.

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine din limba greaca veche, μαρμαίρειν = a straluci, a luci.

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt urmatoarele: alba, cenusie, gri, neagra si rosie.

In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita.

Blocuri de marmura alba, precum cea de Carrara, au fost intotdeauna apreciate in domeniul sculpturii. Aceasta preferinta are de a face cu anumite caracteristici ale pietre precum: moliciune, omogenitate si o rezistenta destul de mare la fisurare si spargere.

De asemenea, indicele de refractie scazut de calcit permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra inainte de a fi risipit afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.

Stiati ca…

Partenonul, templul dedicat zeitei Atena, este construit din marmura?

Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute: rosu de la saruri de fier, maro de la mangan, sau cenusiu de la grafit?

Din marmura a fost construit Tomb of the Unknowns (un monument ridicat in cinstea soldatilor americani care au murit in razboaie, dar nu au putut fi identificati)?

Curatarea marmurei

Folositi o carpa umezita in apa.

Daca murdaria/petele nu se curata folositi o carpa umezita in acetona, peroxid de hidrogen sau orice alta solutie non abraziva.

Dupa spalare se lustruieste cu o bucata de piele pana la uscare.

Protejati pardoselile din marmura cu covoare, iar alte suprafete (blaturi) cu suporturi pentru pahare sau suporturi de plastic pentru cosmetice.

Otetul, vinul, acidul citric din sucul de portocala, pot dauna marmurei. Stergeti imediat lichidele si clatiti bine cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *