blaturi de bucatarii granit avantaje
In: Uncategorized0

Blaturi de bucatarii granit avantaje

Blaturi de bucatarii granit avantaje, in aceasta categorie poti alege un blat gata facut (standard) sau poti da comanda de unul personalizat, blaturile pentru bucatarie si pentru baie executate din marmura sau travertin nu mai reprezinta de mult o noutate in domeniul amenajarilor interioare. Blaturi de bucatarii granit sau travertin sunt rezistente, functionale si au un aspect placut. Se intretin usor cu ajutorul solutiilor profesionale care sunt foarte usor .

Blaturi de bucatarii granit avantaje:

Blatul de bucatarie este, fara indoiala, cea mai “muncita” piesa de mobilier din toata casa. Cum viteza de deteriorare a unui blat de PAL melaminat este una foarte ridicata, raman de analizat materiale ceva mai rezistente, dar accesibile, cum ar fi granitul, marmura sau travertinul.

in primul rand, aceste suprafete permit unele tipuri de utilizare pe care un blat de PAL nu le permite. De exemplu, nu puteti taia legume si fructe si nu puteti aseza vase de gatit incinse direct pe blatul de PAL. Riscati sa zgariati sau sa topiti melamina, iar aspectul va fi unul neplacut.

in plus, cantuirea deseori neatenta, imprecisa a blaturilor de PAL poate duce la infiltrarea apei provenite de la spalatul vaselor si de la gatit, iar blatul va trebui inlocuit in doar cativa ani de la cumparare.

Desi mai scumpe, blaturile din piatra prezinta marele avantaj al utilizarii libere, cu putine restrictii. Vasele incinse nu sunt o problema, iar un tratament corespunzator le poate face imposibil de patat. in plus, apei ii este imposibil sa se infiltreze, eliminandu-se astfel nevoia de a inlocui aceste blaturi dupa cativa ani. Altfel spus, peste ani, trebuie sa va preocupe schimbarea mobilei de bucatarie, nu a blatului.

Granitul:

Granitul (italiana granito, „granulat“) este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari (facand deci parte dintre plutonite), continand in principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa ca mica.

Este roca cea mai raspandita din scoarta, fiind prezenta in zonele tectonice sau sedimentare.

Granitul este folosit la pavarea trotuarelor, cai ferate, fantani datorita duritatii si a rezistentei la erodare, intemperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *