blaturi de bucatarii marmura avantaje
In: Uncategorized0

Blaturi de bucatarii marmura avantaje

Blaturi de bucatarii marmura avantaje, in aceasta categorie poti alege un blat gata facut (standard) sau poti da comanda de unul personalizat, blaturile pentru bucatarie si pentru baie executate din marmura sau travertin nu mai reprezinta de mult o noutate in domeniul amenajarilor interioare. Blaturi de bucatarii marmura, granit sau travertin sunt rezistente, functionale si au un aspect placut. Se intretin usor cu ajutorul solutiilor profesionale care sunt foarte usor .

Blaturi de bucatarii marmura avantaje:

Blatul de bucatarie este, fara indoiala, cea mai “muncita” piesa de mobilier din toata casa. Cum viteza de deteriorare a unui blat de PAL melaminat este una foarte ridicata, raman de analizat materiale ceva mai rezistente, dar accesibile, cum ar fi granitul, marmura sau travertinul.

in primul rand, aceste suprafete permit unele tipuri de utilizare pe care un blat de PAL nu le permite. De exemplu, nu puteti taia legume si fructe si nu puteti aseza vase de gatit incinse direct pe blatul de PAL. Riscati sa zgariati sau sa topiti melamina, iar aspectul va fi unul neplacut.

in plus, cantuirea deseori neatenta, imprecisa a blaturilor de PAL poate duce la infiltrarea apei provenite de la spalatul vaselor si de la gatit, iar blatul va trebui inlocuit in doar cativa ani de la cumparare.

Desi mai scumpe, blaturile din piatra prezinta marele avantaj al utilizarii libere, cu putine restrictii. Vasele incinse nu sunt o problema, iar un tratament corespunzator le poate face imposibil de patat. in plus, apei ii este imposibil sa se infiltreze, eliminandu-se astfel nevoia de a inlocui aceste blaturi dupa cativa ani. Altfel spus, peste ani, trebuie sa va preocupe schimbarea mobilei de bucatarie, nu a blatului.

Marmura:

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine din limba greaca veche, μαρμαίρειν = a straluci, a luci.

Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt urmatoarele: alba, cenusie, gri, neagra si rosie.

In Europa, cea mai apreciata marmura este marmura de Carrara (Italia), faimoasa pentru marmura sa de culoare alba, respectiv gri-albastruie, ambele de o calitate deosebita. Blocuri de marmura alba, precum cea de Carrara, au fost intotdeauna apreciate in domeniul sculpturii.

Aceasta preferinta are de a face cu anumite caracteristici ale pietre precum: moliciune, omogenitate si o rezistenta destul de mare la fisurare si spargere.

De asemenea, indicele de refractie scazut de calcit permite luminii sa patrunda mai adanc in piatra inainte de a fi risipit afara, aspect ce confera personalitate si da viata sculpturilor umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *